Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyöngytyúk ragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 cl brandy 0 ? ? ? ? ?
12 dkg gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
3 dl vörösbor 56 0 0 0.3 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
1 db gyöngytyúk ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyöngytyúkot feldaraboljuk, megsózzuk törött borssal megszórjuk, és a felhevített olajban a darabokra vágott sárgarépával, vöröshagymával megpirítjuk. Leöntjük róla az olajat, megszórjuk liszttel, hozzátesszük az összezúzott fokhagymát, jól összekeverjük és néhány percig a forró sütőbe toljuk. A sütőből kivéve hozzáöntjük a vörösbort és a vizet és felforraljuk. Beletesszük a gombát, kakukkfűvel fűszerezzük és fedővel letakarva, a sütőbe téve, a húst puhára pároljuk.
A csíkokra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, zsírjában megpároljuk a gyöngyhagymát. A megpuhult szárnyashúst az edényből kiemeljük, a mártáshoz adjuk a pirított szalonnát, a gyöngyhagymát és jól összeforraljuk. Végén belekeverjük a brandyt.
Tálaláskor a tál közepére rendezzük a gyöngytyúk darabokat, ráöntjük raguját és vajban megpirított fehér kenyeret kínálunk hozzá.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)