Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marengói csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét megtisztítjuk és a szokásos módon feldaraboljuk. 4 evőkanál olajon pirosra sütjük a csirkedarabokat, a zsiradékból kivesszük és félretesszük. A lisztet és a paradicsompürét kissé megpirítjuk a csirke zsiradékában, majd felöntjük a borral, visszatesszük a csirkedarabokat, beledobjuk a felnegyedelt paradicsomokat és megfűszerezve takaréklángon, majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott gombát és készre főzzük. Közben a gyöngyhagymát a megmaradt olajon megpirítjuk és az elkészült ételbe keverjük.
Petrezselyemmel bőven megszórva, pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)