Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertéspecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy serpenyőt. A kissé vastagabbra vágott, sózott, borsozott hússzeleteket ráterítjük. Ráöntünk, annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, majd rászórjuk a fűszereket, a félfőre vágott hagymát, a negyedelt fokhagymát és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Közepes lángon, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Végül a lángot emelve zsírjára sütjük, a húsokat forgatva, hogy mindkét oldaluk szép színt kapjon.
Forrón párolt káposztával és főtt burgonyával, hidegen saját zsírjával megkent kenyéren, kovászos uborkával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)