Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lassan sütött oldalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyed órát sütjük. A hőt 100 fokra visszavesszük és a levével locsolgatva még két órát hagyjuk a sütőben. Melegen, párolt káposztával és hagymás tört burgonyával tálaljuk. Hidegen, kenyérrel és savanyúsággal adjuk asztalra. Ha úgy tesszük el, hogy a zsír teljesen ellepje, sokáig tárolható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)