Spanyolos sertésszűz
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
| 1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 20 dkg
gyöngyhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 25 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
| 50 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sertésszüzet vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olaj felén a gyöngyhagymát megpirítjuk, majd belekeverve a paradicsompürét, tovább pirítjuk, amíg élénk színét elveszti, ekkor felöntjük a borral, a húsalaplével és beleszórjuk a fűszereket és felforraljuk, majd a lángot lekacsoljuk. Egy másik serpenyőben, a maradék olajban, a húst fehéredésig sütjük, hozzákeverjük a gombát és kevergetve addig pirítjuk, amíg levet enged, ekkor ráöntjük a vörösboros ragut és takarékon a hús puhulásáig pároljuk, végül ha szükséges levét nagylángon sűrűre beforraljuk.
Főtt szélesmetélttel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)