Spanyolos sertésszűz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A sertésszüzet vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olaj felén a gyöngyhagymát megpirítjuk, majd belekeverve a paradicsompürét, tovább pirítjuk, amíg élénk színét elveszti, ekkor felöntjük a borral, a húsalaplével és beleszórjuk a fűszereket és felforraljuk, majd a lángot lekacsoljuk. Egy másik serpenyőben, a maradék olajban, a húst fehéredésig sütjük, hozzákeverjük a gombát és kevergetve addig pirítjuk, amíg levet enged, ekkor ráöntjük a vörösboros ragut és takarékon a hús puhulásáig pároljuk, végül ha szükséges levét nagylángon sűrűre beforraljuk. Főtt szélesmetélttel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||