Kassai pulykamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
12 dkg
gépsonka |
157 |
22.6 |
7.1 |
0.4 |
0 |
70 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
4 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró olajban megsütjük. A tojásokat egy keverőtálba ütjük. Megsózzuk és hozzáöntjük a tejszínt, majd habverővel jól összekeverjük. Egy kisebb edényt forró vízbe helyezünk, beletesszük a vajat, amikor elolvadt, hozzáöntjük a tojást, és habverővel kevergetve, lágyra pároljuk.
Tálaláskor a hússzeleteket tálra rendezzük, elosztjuk rajtuk a habart tojást és mindegyiket betakarjuk egy-egy olajban átforgatott sonkaszelettel. Saját pecsenyelevét ráöntjük és frissen sütött kockaburgonyával körítjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)