Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsgombóckák kapros mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Húsdarálón a pulykahússal és az egyik vöröshagymával átdaráljuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és a tojásokkal jól összegyúrjuk. Apró gombócokká formázzuk, majd zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban aranysárgára sütjük, lecsepegtetve félretesszük. A vajon a megmaradt hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot ás rövid pirítás után felöntjük a húsalaplével. Ha felforrt, a gombócokat beletéve, átfőzzük. Végül a liszttel elkevert kefírrel behabarjuk.
Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával kínáljuk, tálalás előtt kaporszálakkal díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)