Húsgombóckák kapros mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A zsemlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Húsdarálón a pulykahússal és az egyik vöröshagymával átdaráljuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és a tojásokkal jól összegyúrjuk. Apró gombócokká formázzuk, majd zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban aranysárgára sütjük, lecsepegtetve félretesszük. A vajon a megmaradt hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot ás rövid pirítás után felöntjük a húsalaplével. Ha felforrt, a gombócokat beletéve, átfőzzük. Végül a liszttel elkevert kefírrel behabarjuk. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával kínáljuk, tálalás előtt kaporszálakkal díszítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||