A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, borsozom, majd kis lángon félig megfőzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és bezöldségelem. Ha a húsok megpuhultak a levesből kivéve vékony csíkokra vágom és visszateszem a ... tovább
A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és ... tovább
Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel,
A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A ... tovább
A csigákat sós, köménymagos vízben megfőzzük, majd a húsukat megtisztítjuk. Vajban megpirítjuk a gombát, a csigahúst és a finomra vágott kaprot. Megsózzuk, liszttel, fehérborral és tejszínnel felengedjük. Sóval, cukorral, ... tovább
A húst apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítsuk fehéredésig. Kevergessük folyamatosan , hogy minden darab egyformán átsüljön. Ezután 1 ... tovább
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint
szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, ... tovább
Vágjuk falatokra a borjúhúst és tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kis lángon, kb. egy fél óra hosszat.
Adhatunk még hozzá némi vizet, ha a leves túl sűrű lett.
Egy ... tovább
Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább
A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A levéből azért tegyünk el, mert az utánízesítéshez jól jöhet és másnap is kellhet, esetleg kis ... tovább
A füstölt szalonnát apró kockákra felvágjuk és zsíron a lábasba téve megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk és megfonnyasztjuk. Beletesszük az alaposan megmosott és kockára vágott ürühúst. Elkeverjük, megsózzuk, ... tovább