Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borjúcsorba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Zöldség, Húsfélék, Meleg, Savanyú, Sós, Bogrács, Főtt, Hétvégi ebéd, Macskajajra, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Levesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 db murokrépa ? ? ? ? ? ?
1 db paszternák ? ? ? ? ? ?
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
60 dkg borjúszegy 188 19 12.5 0 0 70
30 dkg borjúlábszár 441 12 42 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk falatokra a borjúhúst és tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kis lángon, kb. egy fél óra hosszat.
Adhatunk még hozzá némi vizet, ha a leves túl sűrű lett.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot, burgonyát és zellert. Pároljuk meg, amíg félig puha lesz. Tegyük a húsos lébe és főzzük tovább még egy óráig. A citromok levével, sóval és borssal ízesítsük. Tálalás előtt hintsük meg a finomra vágott kaporral és a tányérban díszítsük tejföllel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)