Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Birkacsorba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint piros arany (csípős) 71 2.1 4.4 5.8 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db paszternák ? ? ? ? ? ?
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db murokrépa ? ? ? ? ? ?
50 dkg birkahús 308 16.9 26.4 0.3 0 70
ízlés szerint savanyúkáposztalé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A birkahúst pörkölthús méretű darabokra vágjuk, és 2 liter sós vízben, fedő alatt, főni tesszük. Időnként lehabozzuk.
Miután majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldséget. Mikor a hús megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét, és ízlés szerint csípősre ízesitjük. Káposztalével savanyítjuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Friss, puha kenyérrel adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)