Töltött pontyfilé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
halászlékocka |
225 |
5.8 |
10.8 |
26 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
1 evőkanál
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
kevés
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 db
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
2 db
ponty |
143 |
15.8 |
8.7 |
0.1 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet, és fedő alatt megpárolom. Kihűtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítem.
A gombás masszát rákenem a hallapokra. Külön-külön mindkettőt felcsavarom, és alufóliába csomagolom. A göngyöleg két végét összenyomom, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a ,,csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Óvatosan kiveszem a léből, és kihűtöm. Ezután átcsomagolom, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztem, hogy könnyen szeletelhető legyen. A szeleteket tűzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldom, és felforralom. Hozzáöntöm a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot, és kevergetve jól kiforralom. Végül a mártást ráöntöm a sütőben átforrósított halszeletekre. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)