Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött pontyfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db halászlékocka 225 5.8 10.8 26 0 0
1 teáskanál kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
kevés zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 db ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet, és fedő alatt megpárolom. Kihűtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítem.
A gombás masszát rákenem a hallapokra. Külön-külön mindkettőt felcsavarom, és alufóliába csomagolom. A göngyöleg két végét összenyomom, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a ,,csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Óvatosan kiveszem a léből, és kihűtöm. Ezután átcsomagolom, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztem, hogy könnyen szeletelhető legyen. A szeleteket tűzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldom, és felforralom. Hozzáöntöm a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot, és kevergetve jól kiforralom. Végül a mártást ráöntöm a sütőben átforrósított halszeletekre. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)