Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kagyló csőben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
24 db szent jakab kagyló 0 0 0 0 0 55
4 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kagylókat tisztítsuk meg, majd szétnyitva, vegyük ki a kagylóhúst, a többi részét dobjuk el. A legszebb kagylóhéjakba hármasával tegyük bele a kagylót. A zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és az olaj felét, ízlés szerint sózva, borsozva jól keverjük el, majd kanalazzuk a kagylókra. Csepegtessük rájuk a megmaradt olajat és 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig.
Azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)