Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Üvegtészta rákkal és szent jakab kagylóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 db szent jakab kagyló 0 0 0 0 0 55
30 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
40 dkg üvegtészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Áztassuk be az üvegtésztát forró vízbe, úgy negyedórára. Amíg ázik elkészül a többi hozzávaló. A felhevített olajon süssük át a vékonyra karikázott újhagymát és a reszelt gyömbért, dobjuk a wokba a rákot és kevergetve ezzel is pirítsuk két percig. Öntsük bele a szójaszószt és forgassuk bele a lecsepegtetett tésztát. Egy evőkanál olajon süssük, oldalanként két-két percig a sózott, borsozott kagylókat. Adagoljuk tányérokra tésztát és díszítsük a tetejét a megsült kagylóval.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)