Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Debreceni töltött káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 45 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Göngyölt, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel,
A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A megtöltött káposztákra, a káposzta főzővizét visszaöntjük, a kaprot beledobjuk és megfőzzük. Végül a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és a levet behabarjuk.

Friss, puha kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)