Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borscs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
20 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
15 dkg savanyított cékla ? ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
15 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 db feketebors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és még egy kicsit pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, belerakjuk a levesbe, a kis kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott káposztát, a zúzott fokhagymát, a megpárolt zöldségeket, és fél órán át lassú tűzön forraljuk. A húst kivéve, vékonyan felcsíkozzuk, visszatesszük, belekeverjük a kaprot és a felcsíkozott ecetes céklát. ízlésünk szerint ízesítsük a cékla levével, forraljuk össze és tejfölre tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)