| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 dl tej (3,6 %) | 273 | 26 | 27 | 0.5 | 0 | 92 |
| 1 dl főzőtejszín | 83 | 2.8 | 2.9 | 11.2 | 0 | 10 |
| 50 dkg pulykahús | 170 | 20.5 | 9.5 | 0.4 | 0 | 74 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A húst apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítsuk fehéredésig. Kevergessük folyamatosan , hogy minden darab egyformán átsüljön. Ezután 1 pohár húslét aláöntünk és ízesítsük sóval, borssal.