Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikás krumpli Gixer kedvére

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta és rádobjuk a felszeletelt kolbászt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és paprikát, a fűszereket és rövid ideig még pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát. Jól átforgatjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Takarékon a burgonya puhulásáig főzzük.
Friss, puha kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)