Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Julcsi kedvenc csirkemelle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Meleg, Sós, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott hagymát a felforrósított vajon megpároljuk, majd a kis kockákra vágott csirkemellet rádobva, majdnem puhára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. A sütés vége felé hozzákeverjük a konzervkukoricát, a leve nélkül, ráöntjük a tejszínt, a végén összekeverjük a tárkonnyal, de azzal már ne főzzük sokáig, mert elveszti az ízét.
Semleges ízű körettel, a legjobb párolt rizzsel, tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)