Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szoljanka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
20 db kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
20 db olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
40 dkg leveszöldség ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db virsli 267 13.4 21 5.9 0 170
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
30 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
30 dkg marhafartő 0 19 17 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, borsozom, majd kis lángon félig megfőzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és bezöldségelem. Ha a húsok megpuhultak a levesből kivéve vékony csíkokra vágom és visszateszem a lébe. Hozzáteszem a felkarikázott virslit és az ugyancsak kis kockákra vágott főtt sonkát, a kapribogyót (levével együtt), a kovászosuborka-kockákat és a megtisztított, pépesre zúzott vöröshagymát. A paradicsompürét a felhevített olajon lepirítom, és kevés vízzel felengedve hozzáadom a leveshez. Végül belekeverem a tejfölt, a finomra vágott kaprot, megborsozom és felforralom. Rendkívül tartalmas, akár egytálételnek is megfelelő, finom, pikáns leves.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)