A borecetet a borssal, sóval és a mustárral elkeverjük, majd, cseppenként, hozzákeverjük az olívaolajat. Hozzákeverjük a többi, apróra vágott hozzávalót és hidegen tálaljuk.
Kocsonya, főtt fejhús, ökörszáj vagy hideg sültek ... tovább
A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük.
A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a ... tovább
A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve ... tovább
A megtisztított sárgarépát ferdén, vékonyra szeljük. A zellerszárak felkarikázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk. a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Az articsóka konzervet szeletekre vágjuk. Megfelelő méretű edényben ... tovább
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ... tovább
A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a ... tovább
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és a fehér részét átpároljuk a vajon. Felöntjük a zöldségalaplével és beledobjuk a kis kockára vágott burgonyát. Puhára főzzük, majd botmixerrel áttörjük. Ezután beletesszük a vékony ... tovább
A kagylót megfőzzük a borral, sóval, borssal és a felvagdalt répával ízesített vízben. A húsát kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kétszínű paprikát, a felvagdalt olívabogyót, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecete,t a ... tovább
Az articsókát sós, citromlével ízesített vízben megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük és szirmaira szedjük. A paradicsomokat lehéjazzuk és kimagozzuk, majd a vegyesen zöld és fekete olívabogyóval együtt darabokra vágjuk. A ... tovább
Az oldalast egy fej fokhagymával, vöröshagymával, 2 babérlevéllel, szemesborssal és sóval ízesített vízben főzzük 25 percig, majd lecsepegtetve hagyjuk kissé kihűlni és minden második csont között elvágva daraboljuk fel. Amíg ... tovább