Burgonyasaláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
zeller |
31 |
1.4 |
0.3 |
5 |
4.2 |
0 |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük.
A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a hagyományos salátalevet és felkarikázzuk a hagymát. Tálba rétegezzük a burgonya, zeller és hagymakarikákat, rétegenként borsozzuk, majd leöntjük a salátalével. Hűtőben hagyjuk állni legalább néhány órát.
Lecsepegtetve, petrezselyem vagy zellerzölddel, esetleg metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Bécsi szelet, rántott hal kitűnő kísérője lehet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)