Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Articsóka paradicsommal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 fej articsóka 50 2.4 0.1 9.5 10.8 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az articsókát sós, citromlével ízesített vízben megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük és szirmaira szedjük. A paradicsomokat lehéjazzuk és kimagozzuk, majd a vegyesen zöld és fekete olívabogyóval együtt darabokra vágjuk. A lilahagymát finomra metéljük. Az ecetet felverjük a sóval és borssal, belekeverjük a zúzott fokhagymát és habosra keverjük az olajjal. A hozzávalókat összeforgatjuk az öntettel, 20 percre behűtjük, tálalás előtt megszórjuk az elforgácsolt parmezánnal.
Grillpartik, mediterrán hangulatú ebédek tökéletes előétele.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)