Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olaszos marinált zöldségek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 doboz articsóka konzerv 0 ? ? ? ? ?
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított sárgarépát ferdén, vékonyra szeljük. A zellerszárak felkarikázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk. a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Az articsóka konzervet szeletekre vágjuk. Megfelelő méretű edényben vizet forralunk, sóval, cukorral, kevés citromlével ízesítjük. A répát öt, a karfiolt 4, a brokkolit 3 percig főzzük a lobogó forró vízben. A zöldségeket jeges vízben hagyjuk kihűlni. Lecsepegtetve mély tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, az articsókát, a finomra vágott olívabogyót és a petrezselymet. A többi hozzávalóból öntetet keverünk és a zöldségekkel összeforgatva, negyed órát pihentetve, hidegen, de nem lehűtve tálaljuk.
Előételként vagy szárazabb sült húsok köreteként kiváló.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)