Olaszos marinált zöldségek (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított sárgarépát ferdén, vékonyra szeljük. A zellerszárak felkarikázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk. a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Az articsóka konzervet szeletekre vágjuk. Megfelelő méretű edényben vizet forralunk, sóval, cukorral, kevés citromlével ízesítjük. A répát öt, a karfiolt 4, a brokkolit 3 percig főzzük a lobogó forró vízben. A zöldségeket jeges vízben hagyjuk kihűlni. Lecsepegtetve mély tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, az articsókát, a finomra vágott olívabogyót és a petrezselymet. A többi hozzávalóból öntetet keverünk és a zöldségekkel összeforgatva, negyed órát pihentetve, hidegen, de nem lehűtve tálaljuk. Előételként vagy szárazabb sült húsok köreteként kiváló. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||