A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. ... tovább
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A vajjal habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, végül a tejszínt. A masszához szitáljuk a lisztet. A körtét megtisztítjuk és felkockázzuk, kevés citromlével ... tovább
A tököt a szokásos módon megsütjük, majd áttörjük. Összedolgozzuk a tojások sárgájával kikevert cukorral, a liszttel összeszitált fahéjjal, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából, ... tovább
A ferforrósított olajon megpároljuk a finomra metzélt hagymát, majd a kockára vágott karajt enyhe barnulásig sütjük rajta. Közben szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Egy másik edényben forraljuk ... tovább
A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a ... tovább
A tojások sárgáját, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált dióval elkevert sütőport. Majd, a kemény habbá vert, tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibéleljük egy kapcsos tortaforma ... tovább
Készítsük el a sopapilla tésztát, majd osszuk két darabra, az egyik, kicsit nagyobb legyen. Nyújtsuk ki fél centis lappá mindkettőt. A nagyobbik lappal béleljünk ki, egy vajjal kikent tepsit. A krémsajtot keverjük, a tojások ... tovább
A felhevített vajban, kevergetve aranybarnára pirítjuk a darát. A darált fenyőmagot és mandulát hozzáadva, összeforgatjuk, majd megfűszerezzük. Ráöntjük a cukrot, majd 4 deci vizet és összepároljuk. 20 percig, kikapcsolt láng ... tovább
Két evőkanál olajat, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét a fűszerekkel botmixer poharába tesszük. Nem kell megijedni, a fahéj alapvetően csípős fűszer, a mediterrán konyha sokszor használja húsos ételekhez. Egynemű ... tovább