Körtés-mandulás kuglóf
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 13 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1,5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 3 db
körte |
53 |
0.4 |
0.3 |
12 |
2.8 |
0 |
| 8 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
| kevés
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A vajjal habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, végül a tejszínt. A masszához szitáljuk a lisztet. A körtét megtisztítjuk és felkockázzuk, kevés citromlével megcsepegtetjük, a szárazon megpirított mandulát gorombára vágjuk. Ezeket is hozzá keverjük a tésztához, majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Vajjal kikent és liszttel kihintett kuglófformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük.
Ha kihűlt, a formából kiborítjuk és vaníliás porcukorral meghintjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)