Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Körtés-mandulás kuglóf

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Desszert, Hétvégi ebéd, Advent, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
13 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1,5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
8 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
kevés citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A vajjal habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, végül a tejszínt. A masszához szitáljuk a lisztet. A körtét megtisztítjuk és felkockázzuk, kevés citromlével megcsepegtetjük, a szárazon megpirított mandulát gorombára vágjuk. Ezeket is hozzá keverjük a tésztához, majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Vajjal kikent és liszttel kihintett kuglófformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük.
Ha kihűlt, a formából kiborítjuk és vaníliás porcukorral meghintjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)