Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meggyes-mákos pite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
15 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
1 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a sütőport, a darált mákot és a sót összeszitáljuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet. A habos masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, meghintjük kevés liszttel és a sütemény tetejére szórjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 35 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Langyosan vágjuk kockára, tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)