Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tökropogós narancslekvárral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Tojás, Gabonafélék, Buli
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 cl rum 365 52 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
2 dl narancslekvár 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tököt a szokásos módon megsütjük, majd áttörjük. Összedolgozzuk a tojások sárgájával kikevert cukorral, a liszttel összeszitált fahéjjal, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából, evőkanállal, galuskákat szaggatunk és középforró olajban aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat lecsepegtetve, a rummal összemelegített narancslekvárral tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)