Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mangós-currys pulykamell tekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Mangós-currys pulykamell tekercs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mangó chutney
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kandírozott gyömbér 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál bio nádcukor 400 0 0 100 0 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mangós-currys pulykamell tekercs
A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. Belekeverjük a curry port és 4 evőkanál chutneyt, Rákenjük a hússzeletekre. Roládszerűen feltekerjük a pulykát és fogpiszkálóval megtűzzük. A felhevített olajon körbesütjük, majd a kókusztejjel és a borral felöntve, fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk.
A szaftjával leöntve, párolt jázmin rizzsel tálaljuk.

Mangó chutney
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a a kis kockára vágott
mangót, a kifilézett narancs húsát és előzőleg lereszelt héját, valamint a fűszereket. Sűrűre főzzük, majd üvegekbe töltjük. Az üvegeket lezárjuk, majd fejre állítva 10 percig pihentetjük. Visszafordítva mehet a kamrába, kibontva, pár napig eláll a hűtőben.
Egyébként fél évig, minőségromlás nélkül eláll.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)