A lisztet szitáljuk össze a sóval, a borssal és a sütőporral, majd keverjük el a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a reszelt sajttal, végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Süssük aranybarnára. A ... tovább
A cukkíni végeit leszeljük és hosszában vastag szeletekre vágjuk. Olajjal vékonyan megkenjük és kevés sóval, borssal meghintve sütőlapra tesszük. A kenyér héját levágjuk és a belsejét szétmorzsolva, kevés olajban megpirítjuk. ... tovább
A fűszereket finomra őröljük, majd a fehérbor kivételével összekeverjük a pác hozzávalóit. a sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz is sós. A pácot masszírozzuk a csirkecombokba és tegyük félre két órára. A tepsibe ... tovább
A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. ... tovább
A vékonyra szelt sonkát és a lecsepegtetett mini mozzarellát, a felvágott paradicsomokkal gusztusosan a tányérokra rendezzük. Balzsamecettel és olívaolajjal körbecsepegtetjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
Friss ... tovább
A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A ... tovább
A felforrósított vajon pirítsuk meg a kis kockára metélt hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott édesköményt és a karalábét. Rövid párolás után, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, ... tovább
A citrom levét kicsavarjuk, majd két pohár vízzel felöntjük. Ebbe a lébe tegyük, a gyufaszálnyi csíkokra vágott zellert. Pár perc pihentetés után a zellert leszűrjük, a levet felforraljuk, beletesszük a sót, a mézet és a ... tovább
A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a ... tovább
A zöldfűszereket durvára vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az ecetet és az olajat is hozzáöntve, botmixerrel összezúzzuk. Tegyük hűtőbe két órára, hogy jól összeérjenek ... tovább