| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fél kigyóuborka | 12 | 1 | 0.1 | 1.7 | 0.9 | 0 |
| 1 evőkanál rózsabors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 szelet süllő | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 105 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1/2 fej fejes saláta | 17 | 1.4 | 0.3 | 2 | 1.5 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 maréknyi rukkola | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 maréknyi galambbegysaláta | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 evőkanál tartár mártás | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A jól behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk. A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi liszttel és a felhevített olajban, hirtelen átsütjük. Lecsepegtetve a felesleges olajat, a saláta tetejére ültetjük. A tartárral megcsepegtetve és a rózsaborssal meghintve tálaljuk.