Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Süllő salátaágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fél kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 evőkanál rózsabors 0 0 0 0 0 0
4 szelet süllő 0 0 0 0 0 105
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 maréknyi galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A jól behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk. A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi liszttel és a felhevített olajban, hirtelen átsütjük. Lecsepegtetve a felesleges olajat, a saláta tetejére ültetjük. A tartárral megcsepegtetve és a rózsaborssal meghintve tálaljuk.
Ízletes nyári előétel, de a karácsonyi asztalra is illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)