A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe mélyedésbe öntjük a tojással, a sóval, az ecettel elkevert 2.5-3.5 deci vizet és a langyos zsírt. Gondosan összegyúrjuk. Csapkodjuk többször a ... tovább
Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. ... tovább
A mézből, a szójaszószból, az erős paprikakrémből és az olajból pácot keverünk. A sóval, borssal meghintett csirkeszárnyakat beleforgatjuk és néhányszor megkeverve, fél órát pihentetjük. Tepsibe tesszük a szárnyakat, a ... tovább
A zöldségeket kockára vágjuk, majd behűtjük. Tálalás előtt a finomra vágott bazsalikomból és a többi hozzávalóból készült dressziggel összeforgatjuk.
Ne előbb, mert összeesik. ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Átsütjük rajta a felkockázott birkacombot, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük ... tovább
Áztassuk a sózott tőkehalat bő vízben egy napig, de a vizet cseréljük 6 óránként. Másnap friss vízben, fedő alatt tegyük fel főni, de, amint felforrt a víz kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Tíz perc múlva vegyük ki és lecsepegtetve ... tovább
Melegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve, bő olajban süssük ropogósra.
A felesleges ... tovább
A hozzávalók mennyiségét apró kockára vágva kell érteni. A kagylókat megsikáljuk, a szakállkájukat kitépjük és a nyitottakat kidobjuk. Vastagfalú, lefedhető serpenyőben fél deci vizet felforralunk. A kagylót beleszórjuk, majd ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg, majd a kimagozott paprikával, a kimagozott uborkával, a mentalevelekkel és az újhagymával vágjuk egészen a apróra. Keverjük össze hozzávalókat és hűtsük be.
Tálaljuk a tapas részeként vagy grillhúsok ... tovább
A lereszelt zöldséget. a kakukkfű és a majoránna felét,
a feldarabolt fok-és vöröshagymát, némi sóval és borssal ízesítve összefőzzük, két liter vizet adva hozzá. Kihűtjük, majd az ecetet és a bort hozzáöntve elkeverjük. A ... tovább