Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos alma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Macskajajra, Buli, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 ág tárkony 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. Végül az ecettel pikánsra ízesítjük.
Sült halak és párolt csirkemell mellé illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)