Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőtökös mostarda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
80 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a félfőre szelt lilahagymát, majd rádobjuk a kockára vágott sütőtököt Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá.
Hidegen tálaljuk, sült húsok mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)