Narancsos tőkehalsaláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
balzsamecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 maréknyi
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
50 dkg
sózott tőkehal |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Áztassuk a sózott tőkehalat bő vízben egy napig, de a vizet cseréljük 6 óránként. Másnap friss vízben, fedő alatt tegyük fel főni, de, amint felforrt a víz kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Tíz perc múlva vegyük ki és lecsepegtetve tegyük félre. Filézzük ki a narancsokat, de a lecsöpögő levét fogjuk fel. A lilahagymát vágjuk apróra, az olívát félbe, negyedbe. Az öntethez az olajat, az ecetet és a narancslét, sóval, borssal ízesítve keverjük össze. A tőkehal bőrét, szálkáit távolítsuk el és a húsát tépkedjük falatnyi darabokra, a narancsot vágjuk hasonló méretű kockákra. A petrezselymet metéljük finomra. Végül az összes hozzávalót forgassuk össze. Rövid érlelés után, szobahőmérsékleten tálaljuk, a tetejére hintve az apróra vagdalt főtt tojást.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)