A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 ... tovább
A felhevített olajon átsütjük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk rajta a finomra metélt sonkát és a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük és hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített ... tovább
Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk.
... tovább
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól ... tovább
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, ha zsemleszínűvé válik, hozzáadjuk a köménymagot és a citrom lereszelt héját. Rádobjuk a paprikát és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és ... tovább
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a ... tovább
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább
A hozzávalókat kétszer átdaráljuk, majd üvegekbe töltjük. Forrásban lévő vízben, 2 órát hőkezeljük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Fél évig eláll. ... tovább
A fűszereket daráljuk porrá, majd a ledarált hozzávalókkal keverjük alaposan össze. Nyomkodjuk az üvegekbe és azokat zárjuk le. Forrásban lévő vízben gőzöljük 2 órát, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. ... tovább