Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lencseleves, spenóttal és kolbásszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
12 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
30 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon süssük át a feldarabolt, héjától megfosztott kolbászt, tegyük félre, majd a zsiradékban pirítsuk át a hagymát és a zúzott fokhagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt répát és a zellert. Ha a zöldségek kis színt kaptak, öntsük fel kevés alaplével és forraljuk addig, amíg a letapadt ízanyagok feloldódnak. Ekkor hozzáadjuk a lencsét, a kolbászt és a fűszereket, majd fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt, a csíkokra vágott parajt és a finomra vágott petrezselymet belekeverjük.
Friss barnakenyérrel tálaljuk.
Hideg időkre való, tartalmas leves.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)