Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojásleves citrommal és tárkonyecettel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Tojás, Gabonafélék, Meleg, Savanyú
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, ha zsemleszínűvé válik, hozzáadjuk a köménymagot és a citrom lereszelt héját. Rádobjuk a paprikát és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és hozzáöntjük a citrom kicsavart levét. A lángot eloltva beleütjük a tojásokat és elkeverjük a tejföllel. Pirított kenyeret adunk hozzá. Ízlés szerint tárkonyecettel ízesítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)