Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Perzsa lencseleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
30 dkg vöröslencse ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban a lereszelt zöldségeket megpirítjuk. megfűszerezzük, majd a lencsét hozzáadva, liternyi vízzel felöntjük. Puhára főzzük és botmixerrel összetörjük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)