Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomleves cukkinivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
3 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csipet cayenni bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot hámozzuk meg és daraboljuk fel. Egy lábosba öntsük bele a narancslét és két deci vizet, tegyük bele a paradicsomot és főzzük puhára. Botmixerrel törjük át, adjuk hozzá a cukrot, a borsot, a cayenni borsot és sózzuk meg. Forraljuk össze és szórjuk bele az uborkagyaluval felkarikázott cukkinit. Pár percig főzzük kis lángon, majd a tűzről levéve, keverjük bele a tejszínt.
Tálalás előtt szórjuk meg finomra metélt petrezselyemzölddel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)