Perzsa lencseleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
30 dkg vöröslencse ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban a lereszelt zöldségeket megpirítjuk. megfűszerezzük, majd a lencsét hozzáadva, liternyi vízzel felöntjük. Puhára főzzük és botmixerrel összetörjük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük.