Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Géza szabolcsi töltöttkáposztája

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a ... tovább

Gyorséttermi bundázott csirkecomb

A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább

Házi olajos hal

A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A ... tovább

Görög rakott burgonya

A csirkecombot kifilézzük, majd a citrom lereszelt hájával, a kicsavart levével, az oregánóval, a sóval, a borssal és a 2 evőkanál olajjal elkeverjük. Fél órát pácoljuk. Forró serpenyőbe dobjuk és többször átkeverve, ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, ... tovább

Sajtos brokkolileves

A felhevített vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük az alaplével, majd belefőzzük a brokkoli kis kockára vágott szárát. A puhára főtt, hozzáadjuk a virágokat, a tejszínt, fűszerezzük és ... tovább

Húslekvár csirkecombból

A kettévágott, majd néhány helyen bevagdosott combokat, kevés forró zsírban elősütjük, majd szorosan, lefedhető sütőedénybe tesszük. Rászórjuk a fűszereket, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, hagymaféléket, felöntjük az ... tovább

Káposztás sült tarja

A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd az olajon átsütjük. Sütőtepsibe terítjük. A kevés zsíron, a cukorral, a köménnyel, és a csillagánizzsal elkevert káposztát megpirítjuk és a lesütött húsokra terítjük. Tejföllel ... tovább

Penne arrabiata sonkával és baconnal bolondítva

A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra ... tovább

Lazac töpörtyű

A halakat is áruló, multik pultjain a lazac, zsíros hasaalját külön kell árulni. Ezt a nyesedéket forgassuk át sóval és borssal, majd terítsük sütőpapírral borított tepsibe. 200 fokos sütőben, egyszer átforgatva. süssük negyed ... tovább