Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos brokkolileves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
8 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1.5 kg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük az alaplével, majd belefőzzük a brokkoli kis kockára vágott szárát. A puhára főtt, hozzáadjuk a virágokat, a tejszínt, fűszerezzük és összeforraljuk. A reszelt sajtot csészékbe osztjuk és a forrásban lévő levessel leöntve tálaljuk. Ízlés szerint pirítóst adhatunk mellé.
Zöldcsütörtökre tökéletes étek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)