Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres-burgonyás bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Főtt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál olajban megpároljuk az apróra vágott hagyma, zeller és burgonya keverékét. Ha a zöldségek üvegessé válnak, öntsünk hozzá liternyi vizet, dobjuk bele a fokhagymát és a leveskockát, majd sóval, borssal ízesítve, fedő alatt kis lángon főzzük készre. Amíg fő a leves, a vékony karikára vágott virslit pirítsuk meg a félretett olajban. Végül keverjük a levesbe a tejföllel, a borral simára kevert lisztet, öntsük bele a lecsepegtetett babot és a virslikarikákat is hozzáadva, forraljuk össze.
Nagy szelet fehér kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)