Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őszi csirkeszívleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

Őszi csirkeszívleves
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg csirkeszív 0 19.6 45.8 0.3 0 150
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vajgaluska
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Őszi csirkeszívleves
Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd a kettévágott szíveket fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a felszeletelt répaféléket és tovább pirítjuk, amíg egy kis színt kap. Felöntjük liternyi vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon főzzük. Félfövésben beledobjuk a kis darabokra vágott burgonyát és, ha majdnem puha a szív, a borsót és a gombát. Beleszaggatjuk a vajgaluskát, majd hozzáöntve a tejszínt készre főzzük.
A tányéron finomra aprított petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.


Vajgaluska
A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és dolgozzuk össze 2 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan főzzük, pár perc alatt megpuhul.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)