Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejfölös burgonyaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
25 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 teáskanál tárkony 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, borsozva puhára főzzük. Beleöntjük a liszttel simára kevert tejfölt, melyet kevés főzőlével hígítunk. Ha újraforrt megszórjuk a tárkonnyal és tálaljuk.
Friss kenyeret adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)