A burgonyát kis kockára vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Közben a felhevített olajban az apró kockára vágott csirkemellet pirosra sütjük, közben sóval borssal, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval ... tovább
Elővettem egy nagy tűzálló tálat és először beletettem a lecsöpögtetett kukoricát. Jamienek igaza van, a friss sokkal jobb, mint a konzerv, de momentán nincs friss. A vajbab konzervet is lecsepegtettem, a felét villával ... tovább
A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át ... tovább
Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. ... tovább
Az élesztőt, egy deci langyos tejben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztből kupacot formázunk és a közepébe gödröt ásunk, a gödörbe öntjük az élesztős tejet, az olajat, beledobjuk a tojás ... tovább
Hártyázzuk le a sertésszüzet, majd hosszú keskeny pengéjű késsel szúrjuk fel. Töltsük be, az egy evőkanál olajjal kivert kéksajttal. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. Forgassuk a durvára tört borskeverékbe és a többi, ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát és a vége felé belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd hagyjuk langyosra hűlni. A sonkát és a főtt burgonyát húsdarálón áteresztjük, a félbevágott zsemlék kikapart ... tovább
A mézet, a tejfölt, a mustárt, a durvára tört borsot, a finomra vágott kaprot és némi sót keverjünk simára és hűtsük be. Tálalás előtt a tortillákat, láng fölött, melegítsük fel, majd a mártással vékonyan megkenve, a ... tovább
A piros aranyat, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, az olajat, a fűszerkeveréket elkeverjük. Ízlés szerint kevés fahéjat és gyömbért adhatunk hozzá. A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, ... tovább
A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá ... tovább