Toszkán bab, palackban párolva
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
30 dkg
gyöngybab |
338 |
22.3 |
1 |
57.9 |
9 |
0 |
2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 levél
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. Felöntjük, annyi vízzel, hogy az üveg háromnegyedéig érjen. Az eredeti ételnél, az olaszok chiantis üveget használnak, de, mi használhatunk bármilyen üveget, ami alkalmas, pl. a kapható, spanyol gyümölcsborét. A kupakot ki kell szúrni. Végül az üveget, a tábortűz parazsába temetjük. Reggelig, de legalább négy órát, hagyjuk pihenni.
Tálaláskor, a babot edénybe szórjuk és olívaolajjal meghintve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)