Toszkán bab, palackban párolva
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 30 dkg				
		gyöngybab | 338 | 22.3 | 1 | 57.9 | 9 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 levél				
		zsálya | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 4 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. Felöntjük, annyi vízzel, hogy az üveg háromnegyedéig érjen. Az eredeti ételnél, az olaszok chiantis üveget használnak, de, mi használhatunk bármilyen üveget, ami alkalmas, pl. a kapható, spanyol gyümölcsborét. A kupakot ki kell szúrni. Végül az üveget, a tábortűz parazsába temetjük. Reggelig, de legalább négy órát, hagyjuk pihenni. 
Tálaláskor, a babot edénybe szórjuk és olívaolajjal meghintve tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)